#teamLevi

Ik ben Jora (23) en ik woon voorlopig nog in Mechelen, maar binnenkort verhuis ik samen met mijn vriend naar ons huisje in Koningshooikt!

Sinds enkele jaren heb ik een geleidehond van BGHSG, het is een zwarte Labrador! Levi is een enorme clown, hij werkt heel graag, maar het allerleukste vindt hij eigenlijk toch wel slapen en eten ... maar wat Levi nog het meest typeert is volgens mij toch wel zijn koppigheid en vastberadenheid. Als hij iets wil dan gaat hij er 100% voor, dit zie ik vooral terug in hoe hij er altijd voor zorgt dat ik veilig ben en hij geen enkele moeilijke situatie uit de weg gaat. Maar als hij iets niet wil, dan mag je het vergeten ... Levi zal nooit iets doen waar hij niet volledig achter staat en dat maakt hem zo'n bijzondere geleidehond!

Thuisonderwijs

Mijn derde graad van het middelbaar heb ik thuisonderwijs gevolgd bij de examencommissie in Brussel, ik behaalde zo mijn diploma, maar ik wou toch heel graag terug naar school kunnen en terug wat meer zelfstandigheid. Spijtig genoeg kon ik me niet meer op een veilige manier zelfstandig door het verkeer bewegen. Het heeft wel wat tijd gekost voor ik kon toegeven dat ik dit niet meer kon, maar ik ben opgegroeid met honden dus eens ik aanvaard had dat ik het niet meer kon was de stap naar een geleidehond snel genomen.

BGHSG

Ik ben bij alle erkende scholen in België op gesprek geweest, omdat ik zeker wou zijn dat ik de juiste keuze nam. Bij BGHSG voelde ik me direct op mijn gemak, het hielp me ook wel dat Raf kon meepraten over mijn beperking en dat hij begreep hoe ik me voelde. Maar wat me nog het meeste aantrok in deze school is hoe huiselijk ze met de honden omgaan, alle honden groeien in huis op, niet in kennels, en dit merk je ook echt aan hoe goed ze de honden kennen en hoe sociaal en vrolijk alle honden zijn! De honden doen zoveel voor ons en in deze school merk je echt het respect naar de hond toe, elke hond mag hier ontwikkelen op zijn eigen tempo en met zijn eigen karakter en dat is prachtig om dit proces te zien!

Ook de nazorg is top bij Raf en Karlien, als er eens een moeilijkere dag is dan zijn ze er, zowel voor Levi als voor mij ... dat geeft een gevoel van veiligheid en ik ben enorm dankbaar dat ze dit voor ons willen doen. Zonder hen zouden Levi en ik niet het team zijn dat we nu zijn!

Een groot verschil

Ik vond het heel moeilijk om met een witte stok te lopen, ik kon me moeilijk oriënteren en zat ook heel vaak vast met de stok. Met Levi loop ik vlot door de stad. Hij ontwijkt alle obstakels en geeft alle trapjes heel goed aan, waardoor ik me veel veiliger voel en me sneller door het verkeer kan bewegen.

Geduld en vertrouwen

Levi en ik hebben de eerste maanden heel hard moeten zoeken om elkaar te leren begrijpen en juist te communiceren. Je moet elkaar ook leren vertrouwen, want je legt letterlijk je leven in de pootjes van je geleidehond, dit was voor mij in het begin toch ook wel een beetje eng om alles los te laten en te vertrouwen op iemand anders. Maar eens je dit doet is het geweldig! De band die je met een geleidehond hebt is helemaal anders dan met een huishond, er is niemand die je zo goed kent als je geleidehond!

De ideale match

Levi en ik voelen elkaar heel goed aan, wat Levi voelt voel ik ook en omgekeerd. We zijn beiden een beetje koppig en dat maakt het ook net zo leuk om samen te werken, er gaat geen dag voorbij dat ik niet moet lachen met hoe Levi iets wil duidelijk maken. Maar ik denk wat ons echt sterk maakt is het feit dat we alles voor elkaar zouden doen.

Alle visjes ...

Toen ik Levi de eerste keer mee nam naar mijn schoonfamilie vond hij het geweldig om naar de grote vissen in de vijver te kijken. Zo geweldig dat hij na enkele minuten kijken van op het randje van de vijver, in de vijver viel tussen de grote Koi vissen en toen toch maar besloot dat vissen niet echt zijn ding zijn!