MAGUIDEZINE - LENTE 2020

Beste lezer(s), 

15 jaar geleden verscheen het eerste nummer van deze nieuwsbrief. De eerste edities bestonden enkel uit tekst. Foto's en kleurenprint behoorden nog niet tot onze mogelijkheden met het kopieertoestel dat we destijds bezaten.

Organisaties evolueren en moderniseren: zo ook BGHSG. Enkele jaren geleden kochten we een gesofisticeerd fotokopieerapparaat. Onze nieuwsbrief kreeg meer kleur. Sindsdien kunnen we jullie over onze werking berichten met mooie foto's. Onze nieuwsbrief kreeg toen de naam 'Snuffelnieuws'.

Vandaag heb je nummer 30 van onze nieuwsbrief in handen of op je beeldscherm. We vonden het moment gekomen om onze nieuwsbrief een nieuwe naam te geven en een nieuwe frontpagina. De inhoud en de informatie blijven hetzelfde.

We herdoopten onze brief in 'Maguidezine'. Je herkent er vast het woord 'magazine' in. We vertellen in ons magazine echter niet over gewone honden, maar over honden met een missie en bijzondere kwaliteiten: blindengeleidehonden of "guide dogs", zoals buitenlandse collega's dat zo mooi in het Engels kunnen zeggen.

'Maguidezine' wil je telkens naar de verhalen en de nieuwsjes van BGHSG leiden (to guide). 'Maguidezine' brengt geen 'fake news' maar het echte nieuws van onze BGHSG-pups, -aspiranten en -geleidehonden aan het werk.

Wij hopen dat jij, als lezer, ons trouw blijft volgen.

Raf Truyers, voorzitter

Wc-rol challenge

De voorbije maanden werden alle puppyklassen en huisbezoeken afgelast. Instructeur Karlien verzon de meeste gekke huiswerkopdrachten voor haar pupjes en pleeggezinnen. Eentje daarvan was de wc-rol challenge en dat leverde meteen ook veel leuke foto's op van pups, aspiranten en werkende geleidehonden.

Wist je dat de gemiddelde hoogte van een BGHSG hond 7 rollen wc-papier is?? Alleen Rox deed beter met 10 stuks … 

#echtwaar #wijvervelenonsnooit #coronatijd #hamsteren #nuweetjemeteenwataldiemensenmetdatwcpapierdoen

De toekomst ...

We hadden zowaar een heuse puppyboom vorige maand. Maar liefst vier nieuwe pupjes werden door onze vzw aangekocht en bij een puppypleeggezin geplaatst.

Taavi, Tarko, Thoby en Tarik zijn 4 gele Labradors. We wensen hun gezinnen heel veel opvoedplezier.

In gedachten ...

Lion (2012 - 2020)

Puppypleeggezin: familie Coppens - Willems

Adoptiegezin: familie de Winter

Trooper!

We bestellen steeds vaker spullen online: tuingerief om het buiten gezellig te maken, speelgoed en knutselgerief om de kinderen bezig te houden, elektro voor jezelf, decoratie voor die ene muur, voer of een mooie halsband voor je hond ... Passeer je even via https://trooper.be/bghsg wanneer je online shopt? Wij kunnen de monnies goed gebruiken in deze moeilijke tijd en jij hoeft er geen cent meer voor te betalen.

Hoe doe je dat?

  • Surf naar https://trooper.be/bghsg.
  • Op deze pagina vind je links naar webshops: bol.com, Coolblue, zooplus ...
  • Als je via deze links op onze pagina naar jouw favoriete webshop surft, weet de shop welk goed doel jij wil steunen.
  • De link doet het werk en jij kan gewoon shoppen zoals je anders ook doet zonder €1 extra uit te geven.
  • Van elke aankoop die jij doet, gaat er een percentje naar BGHSG!

Tarik

Hallo! Ik ben Tarik, één van de vier nieuwe BGHSG pups. Het komende jaar kan je mijn belevenissen volgen!

Hoe?? Wel, je stort tijdens mijn opleiding elke maand 5 euro op IBAN BE38 7765 9596 5572 met vermelding van je naam en mailadres. In ruil daarvoor krijg je maandelijks een mail van mij met mijn allerleukste foto's, verhalen en avonturen.

Giften aan onze organisatie zijn fiscaal aftrekbaar vanaf € 40 per jaar.

Bedankt!

We voelen de gevolgen van de coronacrisis op financieel vlak: geen lezingen, evenementen of sponsoracties ... We zijn dan ook heel dankbaar voor het cadeau van Kiwanis Genk Midden-Limburg! Dankzij hun gift konden we Thoby aankopen.

De heer Cackaert schonk de werkgeversbijdrage van zijn pensioenfeest aan onze organisatie! We wensen hem veel uitdagingen voor de toekomst toe.

We deden via Facebook een warme oproep om de aankoop van Taavi en Tarko te sponsoren. Onze oproep kreeg massaal gehoor, heel wat donateurs leverden een extra bijdrage en daar zijn we ontzettend blij mee.

Een bijzondere dank je wel voor Linda & Eric en voor Jo & Myriam.

Tot slot

Wie van ons kon vermoeden bij het begin van 2020 dat de wereld er enkele maanden later plots heel anders zou uitzien? En toch gebeurde het: een onzichtbare vijand kreeg ons in een wurggreep. Gevolg: alles waar we zo aan gehecht waren, kwam ineens in het gedrang: onze vrijheden, ons comfort, onze luxe, onze relaties en niet in het minst onze gezondheid. Familie en vrienden kunnen we plots niet meer bezoeken. Om nog maar te zwijgen van het onnoemelijke verdriet van wie een dierbare met dit coronavirus verloor.

Ook wij hier bij BGHSG ervaren de impact van Covid 19. Lezingen in scholen en bedrijven werden afgelast, puppyklassen werden geannuleerd. Huisbezoeken bij puppypleeggezinnen verliepen via Facebook. Nazorgbezoeken bij werkende geleidehonden werden uitgesteld. Trainingen met aspirant geleidehonden waren niet meer hetzelfde: geen verkeer, amper mensen op het voetpad, winkels gesloten, openbare werken stilgelegd ... 'Blijf in je kot' is het saaiste wat een geleidehond kan overkomen.

Alle gevolgen van deze situatie voor onze organisatie kunnen we nog niet inschatten. Dat zal in de loop van dit en volgend jaar duidelijk worden.

We applaudisseren elke avond voor het personeel in de zorg en dat is terecht! Maar mogen we toch ook een klein applaus voor onze puppypleeggezinnen, die in heel moeilijke omstandigheden onze pups moesten socialiseren. En mogen we toch ook een applaus voor onze instructeur, die voor onze aspirant geleidehonden op school zorgt en nu nog creatiever dan anders moest zijn bij het trainen van de honden.

Beste sympathisant, we hebben jullie steun en aanmoedigingen hard nodig. Ook al wordt de toekomst van onze werking serieus ondermijnd, we blijven zorgen voor het welzijn en de kwaliteit van onze blindengeleidehonden. Mogen wij op jullie blijven rekenen?

WIL U GRAAG ONZE NIEUWSBRIEF ONTVANGEN?