PUPPYPLEEGGEZIN

Vilja en haar puppypleeggezin
Vilja en haar puppypleeggezin
Puppypleeggezinnen zijn de essentiële schakel in het opleidingsproces tot geleidehond. Zij zorgen ervoor dat onze pups de kans krijgen om uit te groeien tot sociale en stabiele honden.

Het is de taak van een puppypleeggezin om een pup overal mee te socialiseren. Dat wil zeggen dat ze de pup overal mee naar toe nemen. Samen gaan ze winkelen, naar de speeltuin, naar de boerderij, naar de markt ... Pleeggezinnen nemen de pup mee met de auto, de bus, de trein ... Uiteraard wordt er ook veel gespeeld en geslapen! Daarnaast staat het pleeggezin ook in voor de opvoeding en voor het aanleren van de basisoefeningen. Dat doen ze op een welzijnsgerichte manier: het welzijn van de hond staat altijd centraal!

Onze puppypleeggezinnen zijn allemaal vrijwilligers die zich gedurende 12 maanden belangeloos inzetten voor onze organisatie en mensen met een visuele beperking. Onkosten voor voeding en de dierenarts worden door onze organisatie gedragen.

Pleeggezinnen:

  • Wonen op maximum een uur afstand van Genk, we hebben zowel pleeggezinnen in België als in Nederland.
  • Werken maximum halftijds, onze pups mogen maximum 3u per dag alleen zijn.

  • Volgen onze richtlijnen en adviezen op.

  • Komen regelmatig naar Genk en/of ontvangen regelmatig onze instructeur aan huis of op locatie.

  • Investeren veel liefde, tijd, geduld en energie in onze pups.

Eigen honden of kinderen hoeven geen bezwaar te zijn; al willen we natuurlijk graag op voorhand kennis maken met de hele familie.

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@bghsg.be  

Pup Umbra
Pup Umbra