PUPPYPLEEGGEZIN

PUPPYPLEEGGEZIN

Taavi en zijn puppypleeggezin
Taavi en zijn puppypleeggezin

Puppypleeggezinnen zijn de essentiële schakel in het opleidingsproces tot geleidehond. Zij zorgen ervoor dat onze pups de kans krijgen om uit te groeien tot sociale en stabiele honden.

Het is de taak van een puppypleeggezin om een pup overal mee te socialiseren. Dat wil zeggen dat ze de pup overal mee naar toe nemen. Samen gaan ze winkelen, naar de speeltuin, naar de boerderij, naar de markt ... Pleeggezinnen nemen de pup mee met de auto, de bus, de trein ... Uiteraard wordt er ook veel gespeeld en geslapen! Daarnaast staat het pleeggezin ook in voor de opvoeding en voor het aanleren van de basisoefeningen. Dat doen ze op een welzijnsgerichte manier: het welzijn van de hond staat altijd centraal!

Onze puppypleeggezinnen zijn allemaal vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor onze geleidehondenschool en mensen met een visuele handicap. Onkosten voor voeding en de dierenarts worden wel door onze organisatie gedragen.

Pleeggezinnen:

  • Wonen op maximum een uur afstand van Genk, we hebben zowel pleeggezinnen in België als in Nederland.
  • Werken maximum halftijds, onze pups mogen maximum 3u per dag alleen zijn. 

  • Volgen onze richtlijnen en adviezen op.

  • Komen één keer per maand naar Genk en ontvangen één keer per maand onze instructeur.

  • Investeren veel liefde, tijd, geduld en energie in onze pups.

Eigen honden of kinderen hoeven geen bezwaar te zijn; al willen we natuurlijk graag op voorhand kennis maken met de hele familie.

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@bghsg.be 

Pup Umbra
Pup Umbra