TRAJECT AANVRAAG GELEIDEHOND

  • Intakegesprek

Denk je dat een geleidehond iets voor jou is? Neem telefonisch contact met ons op. Zo kunnen we een afspraak maken voor een eerste verkennend gesprek in Genk. We bespreken de voor- en de nadelen van een geleidehond en onze werkwijze. We peilen naar je wensen, verwachtingen en motivatie.

  • Aanvraagformulieren

Je krijgt tijdens het intakegesprek de nodige informatie en een aantal aanvraagformulieren van ons mee. Zodra we alle ingevulde formulieren terug hebben ontvangen maken we een afspraak voor een voorzorgbezoek.

  • Voorzorgbezoek

Tijdens dit bezoek krijgt onze instructeur een eerste indruk van je woonomgeving. We maken graag kennis met eventuele huisgenoten en praten over de huisvesting van een geleidehond.

  • Oriëntatie- en mobiliteitstest

Na het voorzorgbezoek wordt bekeken hoe je oriëntatie in je eigen omgeving is, welke trajecten je met een hond wil gaan lopen en welke uitlaat- en losloopmogelijkheden er zijn. We lopen een route met de witte stok en met de DogSim.

  • Wachtlijst

Wanneer je aan alle voorwaarden voldoet, kom je op onze wachtlijst terecht. Bij toewijzing van een geleidehond ligt de nadruk op de meest optimale combinatie en niet op de tijd die je op de wachtlijst staat.

  • Kennismaking met de hond

Onze instructeur bekijkt zorgvuldig welk type hond het best bij je past. Karakter, temperament, looptempo ... moeten goed op elkaar afgestemd zijn, alleen dan zijn alle voorwaarden aanwezig voor een goede samenwerking. Als we een hond hebben gevonden die bij je past, dan komen we die graag aan je voorstellen.

  • Instructie

Is er een match tussen jou en een hond, dan krijg je een uitnodiging voor de instructieperiode. Je volgt drie weken instructie samen met je hond. Deze instructie zal zowel in de stad Genk als in je woonomgeving plaats vinden.

Er wordt tijdens de instructie veel aandacht geschonken aan theorie en praktijk.

  • Nazorg

Na de instructie word je regelmatig opgevolgd! Uiteraard kan je steeds rekenen op de nodige ondersteuning.

aspirant geleidehonden in tuig
aspirant geleidehonden in tuig